Salát z čerstvé okurky s jogurtem

24. dubna 2017 v 19:10 |  Nemaso
Suroviny: 1 okurka hadovka, 1 bílý jogurt, 2 stroužky českého česneku, sůl, pepř, 1/4 citronu, panáček panenského olivového

Recept: Přichází teplejší dny a s nimi přišel také čas si odlehčit trochu jídelníček. Utopence nebo zavináči jsou na pozdní jaro a celé léto ideální krmení i osvěžení, ale bohužel furt se na nich žít nedá. Občas člověk do sebe musí dostat i něco zeleného. Takže jsem se tentokrát rozhodl svůj žaludek potěšit starým dobrým okurkovým salátem. Jen místo citronové vody tam tentokrát přišel jogurt.

Okurku je třeba pořádně vydrbat pod horkou tekoucí vodou. Někdo ji loupe, ale pokud ji jíme skoro z donucení hlavně jako přísun něčeho zdravého, tak to není moc dobrý nápad. Většinu vitamínů a užitečných věcí má totiž ve slupce a těsně pod ní. Zbytek to je skoro samá voda. Pak ji nastrouháme na jemném struhadle. Odlijeme trochu šťávy (tu vypijeme, když už masochismus, tak kompletní - ani živina na zmar) a pak už jen přiklopíme celý bílý jogurt, vymačkáme dva stroužky česneku, osolíme a pořádně opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Vymačkáme čtvrt citronu, dolijeme olivový olej a všechno zamícháme. Salát z okurky se dá jíst hned, ale lepší je, když trochu odleží a ještě se zvýrazní chuť česneku a pepře. Jíme s pečivem. A nebo se nebudeme týrat čistým zeleným a probiotickým a dáme si salátek jako přílohu třeba ke steaku nebo řízku...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Eliss Eliss | Web | 24. dubna 2017 v 19:23 | Reagovat

Určitě vyzkouším, vypadá velice dobře :-)

2 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 26. května 2017 v 19:43 | Reagovat

Já dávám zakysanou smetanu, má to raději hustější.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama