Dušená drůbeží játra

28. února 2017 v 21:50 |  Drůbež
Suroviny: 1/2 kilogramu mražených drůbežích jater (kuřecí nebo krůtí), 2 cibule, 2 jablka, sojová omáčka, kmín, pepř, sůl, máslo, olej

Recept: Játra si necháme pomalu rozmrazit. Pak si je pořádně prohlédneme, občas v sobě mršky schovávají trochu žluči, kterou rozhodně nechcete jíst. V takovém případě je lepší si chuť na jatýrka nechat zajít a dát si třeba chleba nebo jinou bramboru. Pokud jsou v pořádku, tak je rozdělíme na větší kusy, pod tekoucí vodou propláchneme a necháme okapat. Obalíme je v mouce smíchané s mletým pepřem.

Cibuli nakrájíme na kolečka, jablka zbavená jadřinců nakrájíme na plátky. Na oleji s trochou másla osmahneme cibulku do zlatova a pak k ní přihodíme játra. Zatáhneme je z obou stran - tak dvě tři minutky každou. Přidáme jablka, kmín, podlijeme sojovou omáčkou smichanou s vodou a opepříme. Dusíme přibližně čtvrt hodinky (krůtím můžeme dát klidně dvacetiminutovku) a nakonec je ještě osolíme. Jíme s rýží nebo chlebem. Pokud jablka nejsou moc kyselá, tak je docela dobré jemně omáčku přikyselit. Můžeme k tomu použít balsamicový olej a nebo víno. Kyselíme ve fázi podlévání. Pokud použijeme víno, dáme tak přibližně decku a zbytkem podlijeme sebe při jídle. Octa by měla stačit polévková lžíce. Ten při jídle pak raději nepopíjíme.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Eliss Eliss | Web | 28. února 2017 v 22:04 | Reagovat

Tak to není nic pro mě, já játra nerada :)

2 Kamila Kamila | Web | 1. března 2017 v 9:39 | Reagovat

Jatýrka jsem dlouho nedělala, takže díky za tip.....

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama