Kuřecí křídla pečená v troubě

31. května 2016 v 18:42 |  Drůbež
Suroviny: 1 kilogram kuřecích křídel, hladká moluka, sladká paprika, pálivá paprika, pepř, sůl, olej

Recept: Kuřecí křídla vyndáme půl hodiny před přípravou jídla z lednice, očistíme od zbytků peří, opláchneme a osušíme. V hrnci nebo větší misce, kterou můžeme neprodyšně uzavřít promícháme přibližně čtyři lžíce hladké mouky, řádnou špetku soli, šest nadrcených kuliček pepře a po lžičce sladké i pálivé papriky (pokud nemáme rádi ostré, dáme dvě lžičky sladké a jen špetku pálivé). V troubě začneme rozehřívat plech potřeny olejem. Do mísy s moukou přidáme osušená křídla, nádobu uzavřeme a všechno pořádně protřeme - díky tomu se nám kořeněná směs s moukou dokonale na křidélka nabalí. Ty pak rozložíme na rozehřáty plech, dáme do trouby a pečeme z obou stran do zlatova - mělo by to trvat přibližně dvacet minut z jedné strany a pak deset na dopečení z druhé, ale to záleží na troubě, někdy je to trochu více, jindy trochu méně. Kuřecí křídla podáváme s vařenými brambory nebo nějakým zeleninovým salátem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Iva Iva | Web | 31. května 2016 v 20:35 | Reagovat

Vypadá to lákavě, ale to bych musela udělat pouze pro rodinu. Já kůži z drůbeže nejím. :-)

2 kdyzvarichlap kdyzvarichlap | Web | 31. května 2016 v 23:16 | Reagovat

[1]: Jde jí oloupat, takhle je maso uvnitř krásně šťavnaté (navíc na křídlech je prostě výborné, jen je ho málo) :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama