Žemlovka s jablky

31. března 2015 v 17:58 |  Sladké
Suroviny: 1 a 1/4 veky, 5 jablek, 1/2 kostky másla nebo nějakého tuku na vymazání, mléko, rozinky, ořechy, skořice, cukr

Recept: Umytá a oloupaná jablka rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jadřince (kdo má na něj vykrajovák, nemusí je čtvrtit). Nastrouháme na hrubém struhadle a vymačkáme část nadbytečné šťávy - tu můžeme pak vypít, trocha vitamínů ještě nikoho nezabila. Promícháme je s cukrem, skořicí, rozinkami a hrubě nasekanými ořechy. Pekáč pořádně vymažeme máslem - tak abychom viděli i vrstvu a vyložíme nakrájenými plátky veky, které jsme narychlo namočili do mléka. Na ně rozložíme nastrouhaná jablka a na to dáme další vrstvu namočené v mléku veky. Na vrch rozložíme máslo nakrájené na tenké plátky nebo nastrouhané na hoblinky a dáme do trouby rozpálené na sto sedmdesát pět stupňů. Pečeme necelou půl hodinku - žemlovka s jablky je hotová, když má křupavou kůrčičku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | E-mail | Web | 5. dubna 2015 v 17:11 | Reagovat

Mňam, přeji pěkný zbytek svátků a zítra bohatou momlázku.

2 Iva Iva | E-mail | Web | 13. dubna 2015 v 22:49 | Reagovat

Žemlovku já můžu. Mňam! :-D

3 skvela zemlovka skvela zemlovka | Web | 13. prosince 2015 v 15:10 | Reagovat

Skvely recept, v tydnu si ho udelam.. snad se podari.. na obrazku se mi zda trosku pripalena :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama