Originál brynzové halušky

14. února 2015 v 19:36 |  Nemaso
Suroviny: 600 gramů brambor, polohrubá mouka, 1 vejce, sůl, brynza, slanina

Recept: Brambory rozmixujeme nebo pokud možno co nejjemněji nastrouháme (slováci je natírají neboli rajbují). Pak k nim přidáme špetku soli, vejce a přidáme tolik polohrubé mouky, aby po vypracování nám vzniklo takové polotuhé těsto, které neteče, ale rozhodně pevnou šišku z něj ještě neuděláme. Dáme si vařit vodu do hrnce a na pánvičce si rozpustíme nakrájenou slaninu. Vařící vodu osolíme a pak speciálním sítem do něj nastrouháme halušky. Povaříme je přibližně čtyři minutky, slijeme, promícháme s brynzou, naložíme na talře a polijeme slaninou i s trochou omastku.

Jestliže nemáme doma síto na halušky, můžeme originál postup malinko upravit, přidat trochu více mouky a vypracovat si trošku tužší těsto, ze kterého si pak halušky vyrobíme odkrajováním nebo lžičkou nebo dokonce válením rukou. Je to trošku pracnější, jsou maličko pevnější, ale rozhodně je to lepší než nic :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 zdeňa zdeňa | E-mail | 8. listopadu 2016 v 15:57 | Reagovat

dělám to z vychladnutých uvařených zemnáků
postruhaných na struhadle na křen....z vajca muky a soli....

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama