Vinná klobása pečená i smažená

14. prosince 2014 v 0:58 |  Smažené
Suroviny: vinná klobása, olej

Recept: Tradičně dělám vinnou klobásu v trojobalu, křupavá, šťavnatá... ale přeci jen docela mastná, i když se člověk snaží s ubrousky dělat všemožné. A tím pádem hezčí polovička ji odmítá. Takže jsem se rozhodl pro vyzkoušení jiné varianty, čili bez trojobalu a v jednom případě byla upečená úplně na sucho v troubě a v druhém usmažena na oleji na pánvi.

Postup je naprosto banální, stačí ji rozkrájet na porce a ty trochu zavinout (ani není nutné spíchávat špejlí, protože jak se začne tepelně upravovat, tak souběžně s tím i tuhne). Při smažení ji hodíme na rozehřátý olej a z obou stran do křupava osmažíme. U trouby je to ještě snažší, stačí dát na pečící papír nebo silikon, zapnout ji na dvě stě stupňů a asi během dvaceti minut upéci.

A verdikt? Pečená vinná klobása je opravdu bez tuku, ale zdálo se mi, že ztratila i část chuti a hlavně střívko bylo takové gumové a nepříjemné. Smažená vinná klobása byla celkem fajn, ale při přípravě to docela prská a přeci jen nějaký olej na ní zůstal. Když budu líný obalovat, tak do druhé verze půjdu rád, první mě dost zklamala.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama