Pečené kuře s celerem

17. prosince 2014 v 1:25 |  Drůbež
Suroviny: 1 kuře, 1/2 celeru, 2 mrkve, 1 cibule, 3 stroužky česneku, tymián, balsamicový ocet, sůl

Recept: Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme na hrubo, česneky rozčtvrtíme. Kuře vevnitř i zvenčí potřeme solí, do břišní dutiny dáme trochu celeru, dva rozkrojené stroužky česneku a trochu cibule. Na dno pekáče nasypeme promíchanou zeleninu, posypeme ji tymiánem, osolíme, podlijeme vodou a polijeme trochou balsamicového octa. Na toto voňavé lůžko umístíme kuře, pekáč zaklopíme a dáme do trouby rozehřáté na sto padesát stupňů. Po tři čtvrtě hodině zvýšíme teplotu na sto sedmdesát a po dalších patnácti minutách pekáč otevřeme. Kokodáka polijeme vypečenou šťávou a dopečeme dokud nemá zlatou kůrčičku. Pečené kuře s celerem pak podáváme s rýží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Iva Iva | Web | 17. prosince 2014 v 21:52 | Reagovat

To je určitě dobrota, celer já mám moc ráda.  :-D

2 kdyzvarichlap kdyzvarichlap | Web | 19. prosince 2014 v 23:57 | Reagovat

Je a když druhého dne zbyde, rozmixovat se smetanou, dochutit a s rýží či knedlíčkem... :)

3 Iva Iva | Web | 22. prosince 2014 v 20:39 | Reagovat

[2]: To musím zkusit. :-))

4 E+a E+a | Web | 14. ledna 2015 v 16:57 | Reagovat

To vypadá opravdu dobře!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama