Obalovaný salám v těstíčku

10. září 2014 v 19:18 |  Uzeniny
Suroviny: junior nebo jiný měkký salám, například gothaj, vejce, mléko, pepř, mouka (množství záleží podle toho, kolik máme junioru), olej

Recept: Junior nakrájíme na plátky a z obou stran potřeme jemně umletým pepřem. V misce rozkvedláme jedno vejce s hladkou moukou a mlékem tak, aby nám vzniklo lepivé těstíčko (tohle množství by mělo stačit na přibližně půl kilogramu salámu). Junior z obou stran pořádně namočíme do těstíčka a položíme na rozpálený olej. Když je spodní část usmažená, lžičkou dokápneme trochu těstíčka nahoru (stéká) a obracečkou smaženku otočíme. Po dosmažení obalovaný salám rozložíme na talíře a dáme k němu bramborovou kaši nebo vařený brambor.

A poznámka ke konci, chtěl jsem si osvěžit studentská léta a... už to nebudu dělat. :) Ale třeba se najde někdo, komu to bude chutnat.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 David David | 15. ledna 2018 v 12:26 | Reagovat

Super rychlý oběd!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama