Obalovaný salám v těstíčku

10. září 2014 v 19:18 |  Uzeniny
Suroviny: junior nebo jiný měkký salám, například gothaj, vejce, mléko, pepř, mouka (množství záleží podle toho, kolik máme junioru), olej

Recept: Junior nakrájíme na plátky a z obou stran potřeme jemně umletým pepřem. V misce rozkvedláme jedno vejce s hladkou moukou a mlékem tak, aby nám vzniklo lepivé těstíčko (tohle množství by mělo stačit na přibližně půl kilogramu salámu). Junior z obou stran pořádně namočíme do těstíčka a položíme na rozpálený olej. Když je spodní část usmažená, lžičkou dokápneme trochu těstíčka nahoru (stéká) a obracečkou smaženku otočíme. Po dosmažení obalovaný salám rozložíme na talíře a dáme k němu bramborovou kaši nebo vařený brambor.

A poznámka ke konci, chtěl jsem si osvěžit studentská léta a... už to nebudu dělat. :) Ale třeba se najde někdo, komu to bude chutnat.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama