Zeleninová polévka s květákem

14. srpna 2014 v 14:41 |  Polévky
Suroviny: 1 malý květák, 2 mrkve, kousek petržele, kousek celeru, 2 brambory, slabší kuřecí vývar nebo bujonová kostka, 1 stroužek česneku, 1 malá cibulka, 3 tenké plátky kořene zázvoru, 2 bobkové listy, 4 nová koření, špetka muškátového oříšku, sůl, olej nebo máslo

Recept: Zeleninu omyjeme, očistíme, květák rozebereme na růžičky, cibuli nasekáme, mrkev i brambor nakrájíme na kostičky - celer i petržel necháme v celku, abychom je jednoduše poznali. Na oleji nebo na másle si zesklovatíme cibulku, pak přidáme mrkev, celer i petržel a všechno za občasného míchání asi tři minutky osmažíme. Zeleninu zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme bobkový list, nové koření, plátky zázvoru, vymačkáme česnek a jestli jsme dali vodu, přihodíme i kostku bujónu. Vaříme pod pokličkou přibližně dvacet minut. Pak přidáme růžičky květáku, nakrájené erteple a vaříme tak dlouho, dokud brambory nejsou tak akorát - mělo bý to být přibližně dalších patnáct až dvacet minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama