Rajčatová omáčka na těstoviny

10. srpna 2014 v 15:39 |  Nemaso
Suroviny: 1/2 litru rajčatového pyré nebo odpovídající množství oloupaných a propasírovaných rajčat, 1 lilek, 1 stroužek českého česneku, sůl, pepř, čerstvá bazalka, olivový olej

Recept: Lilek nakrájíme na přibližně centimetrové plátky, osolíme, potřeme z obou stran mašlovačkou olivovým olejem a osmažíme z obou stran (měl by chytit barvu a být krásně měkký). Osmažený lilek nakrájíme na kostičky. Na pánev nalijeme olivový olej a dáme do něj na půl minuty orestovat na drobné kostičky nasekaný česnek. Pak vlijeme rajčatové pyré, zamícháme, jemně opepříme a povaříme přibližně šest minutek. Přidáme lilek, zamícháme, po minutě ochutnáme a kdyžtak ještě dochutíme solí a vaříme spolu dalších pět až šest minut. Nakonec už jen vmícháme najemno nasekanou bazalku a rajčatová omáčka na těstoviny je hotová. Hodí se i na špagety, ale lepší jsou penne nebo fusilli.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Perrie Perrie | Web | 11. srpna 2014 v 14:51 | Reagovat

rajčatovou omáčku miluju! já jen klasicky :D pokrajená rajčata z konzervy, do ni dám cibulu, kukuřici a tunáka :D

2 Iva Iva | Web | 11. srpna 2014 v 21:46 | Reagovat

To je výborný recept, s lilkem to bude dobrota. :D Mám také radši penne nebo fusilli. Špagety dělám pouze pro vnoučata.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama