Pečené brambory

28. července 2014 v 18:49 |  Přílohy
Suroviny: brambory, sůl, pepř, pálivá paprika, sladká paprika, česnek, kmín, olej

Recept na pečené brambory: Menší nové brambory (pokud možno by měly být podobné velikosti a pravidelné) pořádně omyjeme pod tekoucí vodou, rozčtvrtíme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a řádně osolíme a okmínujeme. Uvaříme je do skoro měkka a slijeme. Pepř si rozdrtíme spolu s kmínem, nasypeme do oleje a přidáme jeden až dva vymačkané česnekové stroužky. Rozmícháme a směs nalijeme na brambory, které opatrně promícháme (proto je nedovařujeme do měkka, protože bychom je v této fázi rozdrobili či rozmačkali. Rozložíme je na mírně potřenou pánev, oddělíme je od sebe - měly by být v jedné vrstvě a pečeme je v troubě rozpálené na dvě stě čtyřicet stupňů do zlatova a křupava - dáváme si pozor, aby se nepřipálily. Pečené brambory jsou velmi chutná příloha, ale dá se je jíst i jako samostatné jídlo jen tak s tatarkou nebo kečupem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jorika Jorika | Web | 28. července 2014 v 18:54 | Reagovat

Vypadá to dobře, jen bych se bála, že při vysoké teplotě ta paprika zhořkne.

2 Marjánka. Marjánka. | Web | 28. července 2014 v 19:01 | Reagovat

Tohle je jedno z mých nejoblíbenějších jídel! ♥ Akorát je dělám klasicky na plech, potřít olejem, osolit, nějaké bylinky... :) Ale takhle to zní také moc dobře a ještě líp vypadá. :)

A hrozně mi k tomu chutnají domácí tzatziki. ^.^

3 Michal Michal | Web | 28. července 2014 v 19:03 | Reagovat

Taky jsem si to myslel, ale nehořkne (možná díky rychlosti prudkého pečení, stojí za to to vyzkoušet - jo a s kořením je dobré experimentovat a zkoušet právě i ty různé bylinky, fajn byl mletý zázvor a kurkuma.

4 Intuice Intuice | E-mail | Web | 13. srpna 2014 v 14:12 | Reagovat

Zajímavé stránky - jsem tady prvně. Jistě sem budu ráda nahlížet. Pečené brambory děláme na podobný způsob, máme je moc rádi.

5 Jitka Jitka | Web | 26. září 2014 v 15:28 | Reagovat

Taky dělám pečené brambory, říkám jim "brambory na psa". Nevařím je, dávám je rovnou na suchý plech do trouby, nasucho je opeču a ony dostanou na řezu křupavou kůrčičku . Do mísy dám lžíci i dvě, podle množství brambor  sádla a hodně prolisovaného česneku, sůl a promíchám. K tomu dobré mléko (ne z krabice) a večeře jako víno je na stole.

6 Bundoora Bundoora | Web | 18. června 2015 v 13:14 | Reagovat

půjčka před výplatou bez registru :-x

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama