Pikantní špekáčky na černém pivu

4. května 2014 v 18:17 |  Uzeniny
Suroviny: 8 špekáčků, 2 solidní cibule, 1/2 litru černého piva, 1/2 litru pasírovaných rajčat, tabasco, 3 česneky, špetka tymiánu, cukr, sůl

Recept: Cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a čtvrtky nakrájíme na plátky. Špekáčky podélně rozřízneme a do řezu vložíme kousek cibule. Promícháme pivo s propasírovanými rajčaty, přidáme podle výdrže tabasco, česnek, trošku tymiánu a mírně osladíme. Jestliže jsme koupili nějaké neslané špekáčky, můžeme tekutinu i trochu osolit. Špekáčky rozložíme na plech, mezi ně dáme zbylou cibulku a všechno zalijeme černým pivem s rajčaty a kořením. Troubu si rozehřejeme na sto osmdesát stupňů a pečeme přibližně tři čtvrtě hodiny, pak buřtíky otočíme, zvýšíme výkon na dvě stě a všechno dopečeme - odhadem patnáct až dvacet minut, když se začne dělat kůrčička. Jestli jsme líní to sledovat, je lepší je vypnout dřív, protože už jsou hotové, nyní se jen redukuje šťáva a přidává křupavost. Pikantní špekáčky podáváme s chlebem namazaným máslem :) A lahvinkou vychlazeného chmelového moku...
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Ewelen Ewelen | Web | 7. května 2014 v 13:21 | Reagovat

Hmmm, vypadá to božsky!
Máte tady samé vynikající recepty, zatím jsem to jen zběžně prolítla, zaujala mě i křenová omáčka.

2 MirekC MirekC | Web | 8. května 2014 v 17:23 | Reagovat

Špekáčky na černém pivu dělám. Je to pro nás chlapy úžasná mňamka!!!

3 MirekC MirekC | Web | 8. května 2014 v 17:45 | Reagovat

"Chmelomok, úžasný je lok!" :-D

4 Magdaléna Magdaléna | Web | 24. května 2014 v 20:01 | Reagovat

:) Tak to bych si dala!!! :)
.
"solidní" cibule pobavila :)

5 Jitka Jitka | E-mail | Web | 4. června 2014 v 13:22 | Reagovat

Hmmm, když vaří chlap, není to špatné. Vy chlapi jste odvázanější s kořením a vždy ku prospěchu věci.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama