Karbanátky z mletého vepřového masa se zelím

24. března 2014 v 18:01 |  Vepřové
Suroviny: 1/2 kilogramu mletého masa, sůl, 2 stroužky českého česneku, 1/4 hlávky zelí, 100 gramů uzeného špeku, celý pepř, 2 cibule, 2 vejce, mléko, strouhanka, olej, majoránka


Recept: Nakrájíme si špek a cibulku. Ten první rozpustíme a na vysmaženém tuku zesklovatíme cibuli. Přidáme co nejjemněji nakrájené zelí a přibližně deset minut za občasného promíchání osmahneme. Mezitím si promícháme mleté vepřové maso s vajíčkem, solí, čerstvě nadrceným pepřem, utřenými nebo vymačkanými stroužky česneku a majoránkou. Když máme hotové zelí, přidáme ho k mlétému, promícháme a podle potřeby přidáme ještě strouhanku a mléko (více strouhanky znamená tužší karbanátky, je to věc chuti, více zmizí chuť masa, ale zase se pohodlněji smaží). Namočenými rukami vytváříme z mletého vepřového masa menší placičky, které z obou stran obalíme ve strouhance. Nakonec už jen karbanátky usmažíme z obou stran do zlatova a můžeme je podávat. Jako příloha je nejlepší buď vařený brambor nebo bramborová kaše, ale někdo má rád karbanátky jen tak s chlebem a hořčicí - i tato varianta je chutná na studeno, stejně jako klasika.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Natty Natty | Web | 30. března 2014 v 6:32 | Reagovat

Mleté maso je nádherná inspirace a se zelím je určitě také moc dobrá. Já je dělám také s kapustou, nyní s kopřivami, jindy se špenátem a tak dále, nekonečná "fantazie". Tak přeji dobrou chuť a věřím, že jsou výborní teplé, ale i studené s chlebíkem i hořčicí. Pěknou neděli.

2 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 14. dubna 2014 v 18:25 | Reagovat

Taky ráda dělám z mletého masa,tam se dá hodně vyřádit :-))Alena

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama