Paprikové lečo

18. června 2013 v 19:32 |  Uzeniny
Suroviny: 4 špekáčk, malý kousek voňavé dobře prouzené klobásy, kousek špeku, 5 bílých paprik, 1/2 kg cherry rajčátek, celý pepř, sladká paprika, chilli, sůl, česnek

Recept: Špek nakrájíme na malé kostičky, cibuli s uzenou klobásou taky. Špekáčky nakrájíme na větší kostky, totéž učiníme s paprikou a nakonec rozpůlíme rajčata. Na pánvi si rozpustíme špíček a hodíme do něj cibulku, tu necháme tak zvaně zesklovatět (je průhledná) a přihodíme k ní nakrájené špekáčky a klobásku, za občasného míchání vše osmažíme. Odstavíme z ohně, vmícháme lžíci sladké papriky, přidáme špetku chilli (nebo pálivé papriky), vrátíme na oheň a ihned vmícháme papriku a po ní rajčata. Opepříme čerstvě nadrceným pepřem, vmáčkneme jeden česnek, osolíme, přilopíme pokličkou a dusíme dokud paprika není měkká, ale ne bahnitá. Hotovo a paprikové lečo můžeme hned podávat (s rohlíčkem nebo chlebíkem s máslem). Jestli vám tam chybí vajíčko, tak ... nechybí. Lečo s vejci je de facto česká variace a vůbec není nutné :) Ale pokud ho máte rádi, klidně si ho tam můžete přidat.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama