Špagety s brokolicí

7. května 2013 v 18:40 |  Nemaso
Suroviny: 250 gramů semolinových špaget, 1 malá brokolice (cca 250 gramů), 2 střední stroužky českého česneku, sůl, panenský olivový olej


Recept: Do širokého hrnce si dáme vařit vodu. V mezičase rozebereme brokolici na co nejemnší růžičky, zbylý košťál můžeme zbaštit a nebo nechat na příště do polévky (většinou se u nás prodávají půlkilové brokolice, takže máte tip, co vařit příště). Taky si oloupeme česnek a ti pečlivější ho mohou rovnou utřít, lenochodi si nachystají vymačkávač. Vařící vodu pořádně osolíme hrstí soli, přidáme špagety a po čtyřech minutách vložíme ještě brokolici. Na sporáku vedle si rozehřejeme olivový olej, vložíme do něj utřený česnek (nebo vymačkáme) a odstavíme na chvíli z ohně.

Když jsou těstoviny podle naší chuti (cca 4-5 minut po vložení špaget), odebereme si trochu vody z hrnce kde se vařily, slijeme je, pánev s olejem vrátíme na sporák a špagety i s brokolicí do ní vyklopíme. Trošku podlijeme odebranou tekutinou, pořádně promícháme a hned podáváme. Jíme jen tak, případně je lze posypat parmezánem, v Česku asi Eidamem a ti zvrhlejší mohou klíďo přimíchat kečup
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alice Alice | Web | 10. května 2013 v 7:42 | Reagovat

vypadá to dobře :-) také ted´ skoro do všeho dávám česnek :-) jen bych použila jiné těstoviny, protože špagety se složitě jí!!

2 Michal Michal | Web | 10. května 2013 v 21:54 | Reagovat

My už si na sosání špaget zvykli :) A opravdu doporučuji ty semolinky

3 blažena blažena | Web | 15. května 2013 v 18:19 | Reagovat

Špagety s brokolicí jsme nikdy nezkoušeli, my máme špagety minimálně jenou týdně, ale pořád na stejný způsob.
On je vaří totiž manžel a prý mu chutnají jen ty jeho. Osmaží nakrájenou slaninu, potom jí z pánve vyndá, přidá hodně nakrájené cibule, kterou dozlatova osmaží. Nakonec k cibuli přidá spoustu česneku. Tuhle cibuločesnekovou směs si nandá na vařené špagety, hojně zasype strouhaným sýrem a okoření, až má pusu v plamenech.  :-D
Moc děkuju za tip na pampeliškový sirup, letos už to nestihnu, pampelišky odkvétají před očima. Příští rok bych ale do toho sirupu šla. :-)

4 Michal Michal | Web | 16. května 2013 v 11:27 | Reagovat

Já mám velmi rád čisté na česneku a olivovém oleji jen s parmezánem :) Ale někdy tam i něco přidám jako výše.
Jinak u nás ještě pampelich hodně. Ještě plánuju na víkend med a sirup

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama