Špagety pomodoro - upravený Pohlreich

26. dubna 2013 v 14:46 |  Nemaso
Suroviny: 250 gramů semolinových špaget, 1 konzerva loupaných rajčat, 1 kostka natura bujónu, 3 stroužky česneku, bazalka, pepř, sůl, máslo, olivový olej


Recept: Špagety pomodoro patří v naší domácnosti mezi oblíbenější jídla. Objevil je pro nás Zdenda Pohlreich a v sezóně se pravidelně objevují na našem stole. To slovo v sezóně je důležité, protože tu správnou chuť jim dodá chutné čerstvé rajčátko, které poznalo skutečnou půdu a letní sluneční paprsky a ne jen nějaký roztok ve skleníku bez ohledu na roční období. No ale v dubnu stále sezóna není a co dělat, když rodina zavelí, ty pomodoro musíme zase zkusit. Po ochutnání rajčat nabízených nyní v obchodech jsem řekl, že z tohodle svinstva fakt vařit nemůžu, takže co dělat. Koupil jsem plechovku kvalitních loupaných (a protože pravý vývar bohužel doma namražený nebyl, tak i bio kostku) a hurá do toho.

V hrnečku jsem povařil kostičku bujónu v půl litru vody. Nastavil jsem i vodu na špagety (posledně jsme se rodinně zamilovali do semolinových - nelepí, opravdu nelepí a jsou velmi chutné). Na hlubší pánvi jsem rozehřál olivový olej, vymačkal do něj tři stroužky česneku a ihned přilil celou konzervu loupaných rajčat. Po přilití tak čtvrtiny bujónu jsem to řádně prosypal bazalkou, okořenil nadrceným pepřem a nechal to redukovat, protože nálevu bylo jak na můj vkus krapet hodně. Vařící vodu v hrnci jsem pořádně osolil (hrstkou a ne špetičkami), nasypal špagety a přibližně osm minut je povařil, následně slil, vyklopil k rajčatům, podlil znovu troškou vývaru, promíchal s řádným plátkem másla a hurá na stůl. No a tam už stačilo jen posypat parmezánem (kdo chce Eidam ať tam dá houby nebo jinou Goudu) a pustit se do toho.

Finální verdikt? No pravé špagety pomodoro to bohužel opravdu nejsou, ale špatné to nebylo.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Amelie Amelie | Web | 18. května 2013 v 2:57 | Reagovat

Hned bych si dala, kdyby mi to někdo přichystal.

2 polzd polzd | 4. září 2013 v 18:09 | Reagovat

Upravený Pohlreich? To spýše parodie

3 Michal Michal | Web | 5. září 2013 v 13:25 | Reagovat

Ano spÝše je to parodie. Protože postup se od jeho postupu liší jen záměnou dvou surovin(a jasným uvedením proč a co má být v originálu) za substitut :) Jinak je postup stejný, tudíž i originál je asi ... taky parodie

4 tomas tomas | 13. října 2014 v 20:27 | Reagovat

Delate i prdel s kostkou bujonu??!!

5 kdyzvarichlap kdyzvarichlap | Web | 21. října 2014 v 10:58 | Reagovat

Tomas, ne. Ještě nějaké nejapné dotazy :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama