Vaječná omeleta se špekem a zeleným pepřem

24. března 2013 v 23:33 |  Smažené
Suroviny: 3 vejce, troška mléka, lžička naloženého zeleného pepře, 4 plátky špeku, celý pepř, troška soli



Recept: Vajíčka si rozklepneme do skleničky, přilijeme k nim trošičku mléka, přidáme naložený pepř, čerstvě nadrcený celý pepř a špetku soli. Všechno dokonale rozkvedláme vidličkou. Špek si nakrájíme na menší kusky. Na pánev hodíme špek a necháme ho částečně rozpustit, měl by vytvořit dostatečné množství tuku a zprůhlednět. V té chvíli nalijeme vaječnou směs a opatrně ji promícháme - lehčí špek byl naléváním vytlačen k okrajům, tak je ho dobré rozmístit rovnoměrněji - navíc díky tomu bude nadýchanější. Stáhneme plamen, aby se nám od spoda příliš nepřipalovala a pomalu ji necháme dosmažit - hotová je ve chvíli, kdy ztuhnou vejce i nahoře. Pozor, vaječná omeleta by se neměla obracet - proto si dáváme pozor na tu teplotu, jinak se nám fest připálí.
Ideální jídlo po tahu, kdy má člověk často chuť na něco těžšího a smaženého. Rychlé, jednoduché a cévy vyjou hrůzou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Japonsky dum a rozhovory Japonsky dum a rozhovory | Web | 27. března 2013 v 20:26 | Reagovat

Tak na tohle bych měla tedy chuť :)

2 Fanta Light Fanta Light | Web | 28. dubna 2013 v 8:47 | Reagovat

Vypadá hodně dobře... Asi už ví, co uvařit příště na snídani.

3 surpan surpan | E-mail | Web | 15. dubna 2014 v 21:28 | Reagovat

Vidím, že máš web s podobnou tématikou. Tak ať se dobře kuchtí :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama