Rychlá šťovíková polévka

26. března 2013 v 22:49 |  Polévky
Suroviny: 1 sklenice naloženého šťovíku, kostka zeleninového bujónu, kostka kuřecího bujónu


Recept: Chcete překvapit svou ženu, přítelkyni či celou rodinu tím, jak skvěle a zdravě žijete? Že znáte bylinky a dokonce je používáte v kuchyni. Šťovíková polévka je v tom případě to pravé ořechové a potřebujete na ni doslovně jen pár minut práce. V ruských obchodech, které vyrostly jako houby po dešti můžete koupit nakládaný šťovík (sklenička má nějakých 350 ml na tuhle porci), vývarů v kostce je v každém obchodě tuna. Dokonce jsou i ty různé bio či natura, kde nenajdete glutamát (jsou lepší, šťovík je naložený v soli a tím pádem jí až tolik nebudete potřebovat). No a pak už jen stačí krátce povařit obě kostky v litru a půl vody tak, aby se úplně rozvařily, vmíchat šťovík, nechat přejít varem, rozmixovat a ... celá šťovíková polévka je hotová. Jestli chcete být ještě víc hogo fogo, nakrájejte do každého talíře vajíčko uvařené na tvrdo (to je to bílé co vidíte na fotce). A jestli se vám zdá polívčička trochu víc kyselá, zjemněte ji troškou smetany a nechte přejít varem a nebo rozmíchejte na talíři trochu zakysané smetany. Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama